TRÄNINGSMOTIVATION

TRAINING & HEALTH, Q / A

"Har du tips på vad man kan göra åt att man är lite seg i att komma iväg till gymmet och framförallt ensam.. hehe.."

Tänkte svara så gott jag kan på den, då jag bara kan gå efter egna erfarenheter och tankar.

Först och främst har jag personligen inte så svårt att hålla mig motiverad, självklart har jag också dippar där jag känner "USCH, orkar eller vill verkligen inte träna". Men sen har jag också hållit igång med olika sorters aktiviteter sen jag var 5 år. Började i dans, sen gick jag både i ridning, spelade handboll och fotboll samtidigt. Och sen blev det väldigt mycket handboll och gym både på gymnasiet då jag gick på handbollsgymnasium och även på fritiden. Har alltid älskat idrott och haft väldigt enkelt för bollsporter, det enda jag inte tyckt om gällande träning är faktiskt konditionsträning. Men även det har jag tyckt är roligare med åren. Så tror mycket har att göra med det, att jag alltid hållit igång och det är de jag känner till. Mitt liv skulle inte fungera utan träning!

Sen när jag har dessa dipparna försöker jag intala mig själv att jag vet hur bra jag mår när jag tränar, det är bara det där första steget jag ska ta. Alla är fina precis som dem är och jag säger inte att någon borde ändra på sig, men jag personligen är inte och har aldrig varit riktigt nöjd med min kropp. Så för att då kicka igång lite extra motivation när det behövs har jag lite inspirations konton på Instagram jag följer. För får jag se massa för- och efterbilder får jag en sån jäkla kick till att gå till gymmet. Men först och främst handlar det egentligen bara om att ta sig till gymmet, eller ut och springa eller vad man väljer att göra. Det är tufft i början, men efter 2-3 gånger så tycker man det är kul och sen flyter det bara på. Och tänk på att vi är olika, alla behöver inte pina sig igenom ett gympass bara för att om det inte ens är något man gillar. Utan gå hellre ut på promenader då eller något som passar dig bättre. För det viktigaste är att man hittar något som man själv gillar och inte gör något för alla andra gör det. Finns massvis med olika träning sätt, testa dig fram tills du hittar något som gör dig motiverad. Och sätt upp ett mål, det kan vara "jag ska träna minst 2 gånger i veckan för att jag mår bra när jag tränar", "jag ska träna 5 gånger i veckan för att gå ner i vikt", "jag ska träna 4 gånger i veckan för att gå upp i vikt" eller det kan också vara mål som att "i år ska jag springa Göteborgsvarvet". Det är endast du själv som väljer vad du vill ha för mål.

Sen kan det även hjälpa att hitta något som man kan träna med, om det så är en kollega, klasskompis, familjemedlem, kompis osv. För då kan man pusha varandra till att komma dit och har man bestämt en tid att träna så är det kanske inte lika stor chans att man hittar på en anledning till att hoppa över träningspasset.

Super tips är även att ta hjälp av Instagram & Pinterest, det finns så mycket inspiration där.

Som sagt, är kanske inte den bästa personen att fråga om motivationstips då det faller sig ganska naturligt för mig. Men förhoppningsvis hjälper det lite :)


always be kind.

Gillar

Kommentarer