TILLBAKA PÅ BENEN

DAILY

En längre tids frånvaro, men nu är jag äntligen på benen igen. Igår var första dagen där jag kände mig hyfsat "frisk" och med i både kropp och huvud igen. Dessa nästan två veckor har varit ett helvete rent ut sagt, har aldrig mått sämre.

Förra onsdagen åkte jag på en fruktansvärd huvudvärk som jag trodde var vanlig migrän, men det gick ner i nacken och det var där helvetet började. Den smärtan som jag hade går inte att beskriva, det var den värsta smärtan jag någonsin upplevt och ingenting hjälpte. Tog dubbla Citodon som jag fått utskrivet för knät, inte ens de hjälpte. Somnade tillslut utav att jag var så utmattad efter gråtit hela kvällen och hoppades på att jag skulle vakna upp pigg och glad. För som sagt, trodde ju det bara var migrän. På torsdagen hade jag först ett besök hos Hudmottagningen inbokat för att kolla till mitt ärr som inte riktigt såg ut som det skulle. Fick redan här ta ytterligare Citodon för att ta mig ur sängen överhuvudtaget och åka till Kungsbacka. Åkte sedan hem till mamma och spenderade resten utav dagen där i sängen då jag senare på kvällen hade ett inbokat besök hos Kvinnohälsovården. För att ta mig dit fick jag ta ytterligare en Citodon för att ens få på mig kläderna igen. Åkte dit, fixade mina p-piller och sköterskan reagerade på mitt höga blodtryck och stelhet i nacken. Så hon tyckte jag skulle gå ner till akuten.

Sagt och gjort gick jag ner till akuten, i tro om att det fortfarande bara var en jobbig migrän som satt sig på nacken och att jag skulle få åka hem och sova igen. Men på akuten reagerade även dem på mitt höga blodtryck och höga infektionsvärde, så blev skickad ner till Varbergs sjukhus. Så snäll som min fina lillebror är åkte han med mig ner till Varberg och satt där med mig i stort sätt hela natten tills han var tvungen att åka hem med bilen då pappa skulle ha den till jobbet. För att sedan göra en lång historia kort så gjorde dem en CT för att kolla så det inte var en hjärnblödning eller en propp i hjärnan. Därefter gjorde dem en lumbalpunktion, vilket innebar att dem körde in en himla otrevlig nål i min rygg och drog ut några rör ryggmärgsvätska för att se så det inte var hjärnhinneinflammation. Och till sist gjorde dem även en röntgen med kontrastväska för att se så inte det fanns proppar i venerna i nacken. Förutom all detta så tog dem även fyra omgångar med blodprover..

Var på sjukhuset i Varberg 21.30 och blev inte hemskickad förrän 9.30 dagen efter, så det var en tung natt. Men efter att alla tester visat bra så kunde dem inte göra mer än att skicka hem mig. Nacken som tur var började redan ge med sig efter droppet med paracetamol jag fått, men huvudvärken höll i sig och den fortsatte komma som blixtrar ända fram till i måndags. Förutom allt detta så började jag få en fruktansvärd hosta i lördags som gick så långt att jag knappt fick någon luft, fick någon timmas sömn och inprincip spydde varje gång jag hostade. Detta gjorde ju även att Lucas inte fick någon sömn som skulle upp tidigt till jobbet. Så i tisdags morse hämtade mamma mig och jag stannade där tills igår då hon körde hem mig igen. Har därför blivit riktigt bortskämd denna veckan där mamma lagat mat, lagt upp maten, plockat undan osv. Det enda jag behövt göra var att ligga nerbäddad på soffan och äta i stort sett. Var även snäll och följde med till affären två gånger, men det var som att springa ett maraton. Helt fruktansvärt jobbigt! Men iallafall, i onsdags var jag tvungen att åka till vårdcentralen där dem skrev ut Cocillana (alla ni som haft den hostmedicinen vet att den är MAGISK) och dem tog även tester för influensan. Så över det stora hela misstänker dem att jag åkte på influensan, riktigt hårt. Men nu äntligen har det börjat gå i rätt riktning, är inte helt frisk. Men tillräckligt frisk för att röra mig längre än mellan sängen, soffan och badrummet. OCH jag är så glad att jag mår bättre, för jag vill aldrig någonsin må såhär igen. Helt kraftlös och svag, FY.

Något som är lite roligt med det hela är att pappa sa INNAN jag åkte till Varberg "äh, det är bara influensan. Sluta mesa dig". Föräldrar <3
Vem behöver ens en läkare eller sjukhus?

always be kind.

Gillar

Kommentarer

Pernilla Hansson
,
❤️