Q/A

Q / A

​Fick en fråga som jag tänkte att jag kunde svara på i ett eget inlägg.. 

"Chips för killarna till lunch och crossianter med nutella till lunch för dig? Är du inte lite orolig över att gå upp i vikt där borta överlag, är inte maten i USA rätt fet, mkt halv fabrikat? Du som tränat mkt förr men nu verkar du slutat med det. Menar absolut inget illa, jag tycker du är väldigt vacker men oroar du dig inte över kost, träning mm??

​Först och främst kan jag börja med att säga att jag absolut inte tar illa upp, inte direkt så att man missat att jag tränade mycket innan och att man badar i halvfabrikat här över. Sen med chips till killarna till lunch har jag faktiskt ingenting att göra med överhuvudtaget. Det är nämligen så att vi har en tavla i köket där det står vad dem ska ha till frukost, lunch och middag. Alltså så är inte jag med och bestämmer över den "menyn", utan det är mina värdföräldrar som sätter ihop den och sen följer jag den alltså bara till punkt och pricka. Skulle jag helt plötsligt byta ut chipsen till grönsaker eller liknande skulle alltså killarna gå i taket. För vi har tavlan så att om dem blir sura över att dem t ex inte vill ha hot dog rolls till lunch idag, så kan dem själva läsa på tavlan att det är de som är bestämt. Detta med tavlan körde dem redan innan jag kom hit, så för dem är det ingen nyhet. Men för mig att stoppa chips med som lunch är ganska nytt kan jag lova. 

Sen om jag är rädd att gå upp i vikt? Jag är livrädd, men samtidigt inte helt chockad om jag gör det. Har hört skräckhistorier om dem som gått upp runt 20 kg under året och det är ju en sak jag inte tänkt göra iallafall. Min tanke innan jag åkte var att träna mer än vad jag gjorde hemma, då jag hade tiden till det här. Men då jag mått så dåligt som jag gjort hittills så har jag inte ens haft ork till träning faktiskt, har varit ute och sprungit en gång. Och alla som känner mig vet att jag hatar att springa, står hellre på crosstrainern i 1 h. Men nu har ja fått tillbaka glädjen lite mer, så kollade faktiskt runt på gym igår. För behöver ett gym för att kunna träna, löpningen kommer inte locka mig dessvärre. 

Sen kan jag inte påstå att jag äter speciellt mycket här över, äter oftast bara flingor eller frukt till frukost och lunch. Är världens lataste när det gäller att laga mat till mig själv, så äter därför oftast saker som är lätt. Nu de senaste har de blivit mycket fruktsallad och omelett t ex. Och ja, det är fruktansvärt svårt att äta bra här över. För allt är halvfabrikat och du hittar knappt en grej utan socker. Till och med mjölken här över smakar socker, så det är fruktansvärt svårt att komma undan det. Hemma i Sverige drack jag till varje frukost något glas juice, här testade jag en klunk och höll på att spy. För juicen smakade alltså mer socker än vad ett glas cola gör. 

Så klart jag oroar mig över kost och träning, men hittills har jag inte haft orken till att ens tänka på de. För har mått mer psykiskt dåligt än vad jag mått fysiskt dåligt. Och mår inte jag bra så spelar de ingen roll hur mycket jag än tränar, för kommer bara bryta ner mig själv ännu mer än vad jag redan gjort. Men snart så är vi back on business förhoppningvis. 

💪🏃💦 

always be kind.

Gillar

Kommentarer