Q/A TRÄNINGSMOTIVATION

TIPS, TRAINING & HEALTH

"Har du tips på hur man får motivation/får tummen ur och tar sig till gymmet?! Får smått panik på att jag e feg eller lat eller vad de e som gör så jag inte "orkar" gå o träna.....
Jag tror att gruppass är mer för mig men samtidigt är jag otränad, kondisen vill jag ej ens sätta på prov nu egentligen o känns pinsamt o inte orka om man går på ett jätte intensivt pass.. typ de jag är "rädd" för..
Så säg gärna något tips om du har !"

Det är självklart olika från person till person hur du hittar motivationen. En del tycker att gå och köpa nya träningskläder kan ge dig motivation, en del kanske kollar tillbaka på bilder hur man såg ut förr och vill nå tillbaka till hur man en gång såg ut.

Jag som aldrig haft den där smala kroppen jag alltid strävat efter kan inte se tillbaka på bilder för att få motivation. Min motivation är istället att nå kroppen jag alltid strävat efter.

Jag har nog använt alla ursäkter i världen för att skjuta upp träningen, standarden är "jag börjar på måndag" och den kan man köra med hur länge som helst.

Jag har tränat både handboll och fotboll enda sedan jag var 9, så jag har alltid älskat träning. Men det har också varit en spark i baken till att röra på sig, man hittade inte på ursäkter. Att träna själv är svårare, du har inte en bestämd tid varje dag du måste vara på plats för att laget räknar med dig.

Jag har mina perioder där jag älskar träning och hade kunnat träna tre gånger om dagen, men jag har också perioderna där jag inte ens vill tänka tanken att dra på mig träningskläderna. Men det hela handlar egentligen om att ge sig fan på att man ska göra de.

För att få upp motivationen när den är på botten brukar jag bläddra igenom instagrams alla fitnesskonton och kolla både före- och efter bilder och filmer på övningar. Brukar även kolla igenom både weheartit och pintarest, där får man en himla bra motivation av att läsa alla quotes.

Sen är ett tips att hitta en träningskompis, då kan man pusha varandra till gymmet. För det är inte lika enkelt att hitta på en ursäkt om man har en partner in crime. Jag personligen gillar dock att gymma själv och är du som mig så är det bara att fixa en kick-ass spellista och plugga in hörlurarna och köra på tills svetten rinner.

Jag har ju även gått på handbollsgymnasie, så jag har ju koll på vad man ska göra i gymmet. Och sen har jag även kollat en hel del på internet.. Men har man inte erfarenheten från tidigare så kan man ju alltid ta hjälp av en kompis som har koll på träning.

Jag vet själv hur det är med gruppass, är inget fan av de. Beror väl på att jag är livrädd att jag inte ska orka och då har jag ändå tränat så länge jag kan minnas.. Passen jag kan gå själv på är spinning, indoor walking och zumba. Och då är jag personen som ställer mig längst bak. Men för att gå på andra pass måste jag ha med mig någon, så jag inte känner mig ensam och vilsen.. haha. Så ett tips är att ta med dig en kompis. Sen å andra sidan, vad spelar de för roll om man inte orkar? Alla andra är så inne i vad dem gör och att dem ska orka att dem inte ens hinner tänka på dig, så kör på!

Hoppas det var något som var till hjälp :)

always be kind.

Gillar

Kommentarer