OSCAR SAJLAND

MY THOUGHTS

Finner inte ord som kan beskriva hur fruktansvärt det är att behöva läsa var och varannan dag att folk drabbas av tumörer, cancer eller liknande. Att det inte finns något hopp alls eller väldigt lite hopp, att dem ska behöva kämpa sig igenom sådana saker. Oavsett vem det är så är det hemskt, men det gör extra ont i mig när det drabbar barn. Hade hjälpt varenda en som drabbas om jag bara hade kunnat, men istället försöker man göra så gott man kan och bidra lite.

Här ovan ser ni 13-åriga Oscar Sajland, en helt vanlig pojke som spelar handboll på fritiden, har ett stort matintresse, gillar att hänga med kompisar och spela datorspel. Men allt detta kanske inte finns i hans liv om 1 år, för han kanske inte finns om ett år. Han har nämligen drabbats av en mycket aggressiv och snabbväxande hjärntumör (DIPG - Diffust Pons Gliom) och som det inte finns några behandlingsmetoder för i Sverige. Tumören växer i den känsliga hjärnstammen som är den huvudsakliga kommunikationsvägen för en rad livsviktiga nervsignaler mellan hjärnan och kroppen (andning, hjärtrytm, blodtryck etc.). Därför går den inte heller att operera bort. Oscar är alltså i akut behov av behandling!

Hans möjligtvis enda chans är en privat klinik i Monterrey i México. De har nämligen specialiserat sig på att behandla barn som får denna mycket aggressiva hjärntumör. På detta privata sjukhus behandlas barn från hela världen framgångsrikt och det finns goda exempel på att behandlingen både bromsar och botar. För att rädda Oscar måste dem alltså åka till México. Det är bråttom och dem måste åka NU!

Kliniken i Monterrey, México behandlar med erkända metoder och godkända preparat på ett sätt som inte sker någon annanstans i världen. Metoden innebär två olika behandlingar - intraarteriell kemoterapi dvs. att cytostatika injiceras direkt in till det område i hjärnan där tumören sitter, och immunterapi dvs. att kroppens eget immunförsvar bekämpar cancercellerna. Kliniken i México har varit oerhört framgångsrik med denna unika metod som hjälper och botar barn på ett sätt som aldrig tidigare har skett. Som ger barn och deras föräldrar ett hopp om en annan, ljusare framtid.

Behandlingen för att rädda Oscar kostar oerhört stora summor pengar och tar lång tid, ca 1 år. Varje behandling beräknas kosta ca $15500 (ca 130 000 kr) plus sjukvård, resor och boende. Detta skall ske minst var 3:e vecka. Enligt de förhandsberäkningar de har från kliniken i México beräknas bara själva behandlingarna kosta över 3 miljoner svenska kronor.

Ja, det är mycket pengar och mer än vad dem själva kan få ihop. Men att låta pengar vara ett hinder för Oscars liv finns inte i deras värld. Det finns nog inte i någon förälders värld. Så varenda litet bidrag är bättre än inget och har ni härmed orkat läsa ända hit tycker jag att ni kan swisha en liten summa som kanske inte betyder något för er, men som betyder så mycket för Oscar och hans familj.

Så håller vi tummarna för att dem får ihop tillräckligt med pengar och att Oscar kommer få leva ett långt och friskt liv <3

Ni kan antingen gå in HÄR eller swisha till hans pappa Göran Sajland på telefonnummer 070-626 54 78.

#saveoscarsajland

always be kind.

Gillar

Kommentarer