NYC DAG 1

DAILY, USA 2017

I lördags ringde alarmet redan vid 6 på morgonen, vi ville försöka komma iväg hyfsat tidigt då vi visste att det kunde ta längre tid än beräknat att komma fram då det troligtvis skulle snöa. Vid 7 ungefär rullade vi in på IHOP inte långt härifrån för lite frukost innan vi kunde fortsätta. Säger bara OMG! Dessa Strawberry Banana French Toast (dock hade dem slut på banan, så blev bara jordgubbar på den) är det godaste jag ätit. Allt ni ser på bilden är fruktansvärt gott, men dem slår det andra lite extra.

Fortsatte en bit innan vi kände att vi behövde energidricka om vi skulle orka resten av roadtripen och dagen i övrigt. Så ett snabbt stopp längst vägen för att fylla bilen med Redbull, Skittles och Vitamin Well. Detta VOSS vattnet, mums. Köpte det både med och utan bubblor, så gott. Förutom det är ju flaskan fin, så den fylls på regelbundet med vanligt vatten från kylskåpet.

Väl framme i NYC åkte vi direkt till hotellet för att få in alla grejer, byta om till varmare kläder och ladda telefonerna. Hotellet vi bodde på hette Fairfield Inn by Marriott och låg ute i Queens. Vi hade egentligen velat bo lite mer centralt, men då vi bokade såpass sent så var hotellen på Manhattan helt omänskligt dyra. Trots det nöjd med hotellet, gratis frukost, gratis körning till och från tunnelbanan och tog bara 10 minuter ungefär med subwayn in till Manhattan.

Då vi var super hungriga efter några timmar i bilen åkte vi direkt in till Union Square för att leta upp något ställe att äta på. Först var vi lite sugna på att äta inne på Eataly, är ni matintresserade borde ni absolut gå dit. Som en stor lite finare foodcourt med allt italienskt, så i ett kök gjorde dem pasta, ett annat pizza osv. Så fanns något för alla! Dem sålde dessutom massa ost, pasta, vin m.m.

Men då det var fullpackat där inne gick vi istället över gatan till Madison Square Park för att äta på Shake Shack. Aldrig testat Shake Shack innan, men bara hört bra saker om det så självklart var vi tvungna att testa det. Kan ju inte påstå att det var speciellt varm att stå ute i extrema minusgrader, men på något sett var det mysigt och det var en speciell känsla. Är ni i NYC så måste ni bara äta på Shake Shack ovanför, super gott. Tog deras kycklingburgare och den var helt magisk, Lucas tog deras vanliga burgare och den var lika god den. Men jag är ju lite mer för kyckling än kött. Ni får inte heller missa deras shakes, vi tog deras vanilla shake och den var så god.

Efter att blivit helt genomfrusna efter lunchen ute i kylan hann vi inte gå långt innan vi hittade Museum of Sex och bestämde oss för att ta en rundtur och samtidigt tina lite. Kan väl inte påstå att det riktigt var värt pengarna, haha. Men en erfarenhet rikare och lite skratt rikare.

Fortsatte sedan upp längst med 5th Avenue innan vi tog ett litet stopp på Pret a Manger för att värma oss och dricka lite kaffe/chailatte.

Vi tänkte att vi likaväl kunde ta hela 5th Ave från Madison Square Park ner till Central Park när vi ändå höll på och tur var väl det. För då fick vi se SAKS julbelysning och lilla julshow på byggnaden som jag velat se sen jag var liten. Vi gick även förbi Empire State Building, Rockefeller Center, New York Public Library, St. Patrick's Cathedral, Trump Tower och The Plaza (alla ni som sett Home Alone och har koll vet vilket hotell jag menar).

Och självklart hamnade vi på Victoria's Secret. Är ju ett måste!
Har varit på flera olika butiker i olika länder osv. men det finns nog ingen butik som slår denna. 4 våningar hög och längst upp i butiken kunde man hitta dessa kläderna från samarbetet med Balmain.

Grymt också att dem hade ett "väntrum" eller vad man ska kalla det. Perfekt för männen! Fanns både uttag till att ladda telefonen, en sådan grej man kan låsa in sina telefoner och ladda om man inte hade någon egen laddare med (eller kanske ville kolla och ladda samtidigt), wi-fi och mjuka soffor. Tror knappt Lucas märkte att jag var borta så länge som jag var när han kunde sitta där inne med telefonen.

Hamnade tillslut nere vid William Tecumseh Sherman Monument, där 5th Ave och Central Park möts. Bestämde oss för att vara riktigt turistiga och åka häst och vagn. Man fick åka 20 min, vilket räckte till en liten sträcka igenom Central Park. Vilket var super mysigt!

Dock lyckades vi inte riktigt med valet av vagn. Han som körde våran var med all sannolikhet VÄLDIGT hög, vilket inte var det roligaste. Förutom att han knappt tittade på vägen när han körde, utan hängde över sidan så pratade extremt mycket och om helt osammanhängande saker. Så tillslut fick Lucas be honom vara tyst så vi kunde njuta resten av tiden.

Sen tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet, tänkte vi kunde ta en promenad tillbaka till hotellet från vår station istället för ringa efter chauffören. Gick väl sådär, efter ungefär 10 minuters promenad påpekar jag att jag tror vi gått åt fel håll. Tog en snabb titt på kartan och insåg att det var så illa. Så med trötta ben var det bara att vända och gå 30 minuter åt andra hållet. Väl tillbaka på hotellet bäddade vi ner oss i sängen med chips och Skittles framför London Has Fallen innan vi somnade skönt.

always be kind.

Gillar

Kommentarer

emeliestrand
emeliestrand,
Så fina bilder! 😊
nouw.com/emeliestrand
johannahansson
johannahansson,
Tack fina du 😊
nouw.com/johannahansson