NYÅRSAFTON I NYC

DAILY, USA 2017

Då vi ville spendera kvällen inne på Manhattan och kylan skulle vara extrem så valde vi att ta sovmorgon och sedan bara ligga i sängen framför Netflix innan vi gjorde oss iordning för att åka in.

Såhär såg vädret ut kl 10 på morgonen och då visste man att det skulle bli en kall dag. På nyheterna pratade dem dessutom om att det skulle bli en av det kallaste dagarna på länge, det var kallt in till skelettet osv. Så vi insåg ganska snabbt att vi inte kunde köra på de "snygga" nyårskläderna vi planerat. Utan det var bara att dra på sig underställ och lager på lager.

Hann inte mer än upp på gatan från tunnelbanan innan vi var tvungen att köpa oss varsin "rånarluva" för att ansiktet inte skulle bli köldskadat.

Att ta av sig vantarna och försöka ta kort var inte det man prioriterade då det kändes som fingrarna skulle lossna. Så blev inte jättemycket bilder, men fick lite bilder när vi promenerade genom Central Park. Dock inte genom hela, för det är ju inte direkt en liten park.. haha. Så vi tog en kall promenad från William Tecumseh Sherman Monument till Columbus Circle förbi Wollman Rink bland annat. Tanken var ju att vi vill åka skridskor i Central Park, men att åka skridskor i den kylan lockade inte speciellt mycket.

Första stoppet för att värma oss och hitta en restaurang vi kunde äta på var shoppingcentret The Shops at Columbus Circle i Time Warner Center. Men hittade inget speciellt, så istället promenerade vi på 9th Ave och tillslut hittade vi en mysig restaurang.

Det var så skönt inne i värmen, så efter vi hade ätit varsin supergod Club Sandwich tänkte vi att vi likaväl kunde sitta kvar och värma oss lite extra. Tiden gick och helt plötsligt hade vi suttit där i 3 timmar, haha. Men varmt och skönt var det iallafall och vi värmde oss lite extra med tequila och whisky.

Mysig restaurang och bra mat, så absolut ett tips att besöka Route 66 Café & Bar.

Vi visste sedan innan att vi inte ville spendera kvällen på Times Square då det skulle vara fullt med folk där, men vi ville ändå ta oss lite närmre för att se hur det var där borta.

Glider in på en gata för att ta oss upp dit där Lucas helt plötsligt får syn på denna restaurangen från ingenstans. Roligt nog har han pratat om just den restaurangen hela resan, men han har inte kommit ihåg vad den hette. Han och hans mamma var nämligen där för några år sedan och åt den godaste mozarellan någonsin och ville självklart dit igen. Så trots att vi var supermätta gick vi in bara för att beställa varsitt glas vin och en tallrik caprese att dela på. Är ni i NYC måste ni till Lattanzi och äta, deras mozarella är helt magisk. Dem gör den själva i köket, så när den kommer ut är den varm och nästan ryker om den.

Bara att komma till gatorna runt omkring Times Square var ett krigande då det var så mycket folk och kylan hjälpte inte direkt. Så lite små stopp inne i butiker, café och lite strosande på någon marknad valde vi att åka tillbaka till hotellet istället. Var så sjuk att jag knappt orkade ta mig en meter framåt. Snacka om att säkerheten var höjd, en polis varannan meter och på varenda tunnelbanestation stod det både poliser och militärer. På nyheterna stod det även att det inte fanns någon säkrare plats i världen på nyårsafton än runtomkring Times Square.

Det märkte man av, aldrig sett så mycket poliser.

Tillbaka i Queens stannade vi en snabbis på Dunkin Donuts för att köpa med oss varsin donut hem och även förbi den lilla butiken för att köpa en flaska bubbel. Så på tolvslaget låg vi nerbäddade i sängen med bubbel och kollade på the ball drop på tvn. Det var så värt kan jag lova.

always be kind.

Gillar

Kommentarer