MONSTER

DAILY, TIPS

Godmorgon i kylan!

Det positiva med att dagarna går snabbt är ju faktiskt att veckodagarna flyger förbi också, tänk att det redan är onsdag idag. Igår hade jag krigat mig igenom hela dagen med migrän, så varken tv eller mobil stod på listan över saker att göra när jag kom hem. Så tog först bilen upp till biblioteket för att lämna tillbaka lite böcker inför högskoleprovet som lånetiden gått ut på. Och passade faktiskt även på att låna lite andra böcker.

Läsa är något jag alltid älskat, sen jag var liten. Men desto äldre jag blivit desto mindre har det blivit. Har inte funnits tid och inte prioriterats, så har helt enkelt blivit några böcker på utlandssemestern istället. Men efter USA fastnade jag i böckerna igen, som innan. Så igår fick jag med mig dessa böckerna hem. Tänk vad smidigt det är att låna ändå, slipper man lägga en förmögenhet på böcker man läser en gång.

Så igår efter biblioteket bäddade jag ner mig i sängen med tända ljus, mysig musik i bakgrunden och började läsa denna boken. Perfekt egentid medan Lucas var hemma hos Lukas..

Har ni inte läst den tycker jag absolut att ni borde göra det. Snacka om uppvaknade! Klart man förstår att folks liv inte varit guld och gröna skogar, men detta tar det till en helt ny nivå och ger en ett uppvaknade. Den är så utlämnande och sorgsen.. Gjorde ont i mig att läsa den, att förstå vad han har gått igenom i sitt liv. En annans liv är som en fis i rymden om man jämför med honom. Men samtidigt får man sig lite härliga skratt, vilket är skönt när det är en sådan stark historia.

På tre timmar igår hann jag läsa ut nästan hela boken, så ni förstår ju hur uppslukad jag var. Har dessutom fått en helt annan bild om honom efter att ha läst den. Bakom den killen som jag alltid sett som ”vem fan tror han att han är”, ”allvarligt, vad sysslar han med” osv. Så finns det en godhjärtad, smart kille som bara hamnat snett från början men som tagit sig så himla långt idag trots motgång efter motgång. Verkligen hela livet emot sig.. Det är styrka om något! Sjuk inspirationskälla, som visar att man kan gå igenom helvetet på jorden men ändå ta sig ur de.

always be kind.

Gillar

Kommentarer