MIN HELG I BILDER

DAILY

Fredag
Pluggade non-stop hela dagen, satte mig verkligen med böckerna direkt efter frukosten och körde på ända fram till kl 17 då mamma och Ninni kom och hämtade mig. Vi åkte till Kungsmässan och fikade innan vi åkte hem till mamma, där jag satte mig och pluggade och dem kollade tv. Tog sedan en paus för att köpa pizza innan jag fortsatte plugga lite för sent, med tanke på att jag skulle upp tidigt dagen efter.

Lördag

Det var dags för högskoleprovet och jag var så nervös att det kändes som jag skulle kissa på mig. Första mattedelen kom som en chock, tiden gick så fort att man knappt han blinka och jag insåg verkligen hur fel teknik jag hade då jag bara hann hälften och fick gissa på andra hälften på ca 3 minuter.
Men de resterande fyra proven kändes i varje fall bättre, hade hittat bättre teknik och det var inte lika stressigt. Inte på verbala delen i varje fall, kvantitativa delen (matten) blir ju stressig oavsett med tanke på att det helt enkelt tar längre tid att lösa uppgifterna. Så nu får jag vänta en månad på resultat, men kan rätta mitt kontrollpapper redan idag då facit släpps kl 12.

Efter provet hämtade Lucas upp mig i Kungsbacka där jag gjorde det, så åkte vi in till stan för att äta middag på Trattoria La Strega. Lucas ville testa den då det ska vara Göteborgs bästa italienska restaurang, men jag är väl kanske inte världens roligaste att gå på restaurang med då jag är ganska kräsen.. haha. Och denna menyn var inte speciellt mycket mig, förstod knappt de jag läste.
Så vi tog bara en buratta och delade på innan vi letade upp La Gondola Trattoria. Det var precis i min smak! Vi beställde även här in en buratta och sedan till varmrätt blev det en supergod pasta med oxfilé. Kan varmt rekommendera detta stället, jättetrevlig personal och jättegod mat. Vi satte dessutom ”ute” i en sådan glasdel man satt upp utanför restaurangen, vilket kändes precis som att sitta ute fast med värme. Var ju dessutom fantastiskt väder, så blev ju inte direkt sämre.

Efter vi ätit tog vi en promenad i det härliga vädret i stan, älskar att det är ljust så länge. Sedan tog vi en sväng förbi Biopalatset då vi ändå parkerade där för att kolla om det gick någon bra film, men dem vi ville se gick antingen sent eller hade inga platser bredvid varandra.
Så vi åkte förbi affären där Lucas handlade detta ovan utan min vetskap, satt kvar i bilen med ett värkande knä. Väl hemma bäddade vi sedan ner oss i soffan med tända ljus, täcke och charkbricka framför den nya Beck-filmen. Vi hann även med att kolla Måste Gitt, har ni inte sett den så måste ni ju se den. Var tveksam innan vi satte på den, men den var så bra och har fått sjukt högt betyg för att vara en svensk film.

Söndag
Vi tog en lång och välbehövlig sovmorgon, var helt slut i både kropp och huvud efter en intensiv lördag. Sov riktigt dåligt fredag-lördag, vaknade varje halvtimma i panik att jag missat provet. Så var skönt med en hel nattsömn. Ställde mig sedan och gjorde pannkakor till frukost och passade även på att baka ett nytt bananbröd, det andra slank ner på två dagar.

Åkte sedan till affären för att köpa nya blommor och kvällens middag, vi hade nämligen bjudit över Lucas syster och bror med flickvän så dem skulle få se lägenheten. Men också för att det var ett tag sen vi sågs allihopa.

Det bjöds på Halloumifajitas och sedan spelade vi Speak Out. Har ni spelat de? Är så sjukt kul, skrattar så jag får ont i magen varje gång.

always be kind.

Gillar

Kommentarer