HIMLA VIKTIGA TIPS

TIPS

Svenska seriefavoriter 

10 av 10

En grym drama-thriller med Ola Rapace i huvudrollen. Man sitter hela tiden på helspänn och undrar vad som ska hända härnäst, utan tvekan en av de bästa jag sett. Har ni inte sett den, SE DEN. Just nu finns det bara en säsong, men väntar spänt på en fortsättning. Har inte koll på om de kommer en säsong två, men med tanke på hur den första säsongen slutade så håller man ju tummarna för att det kommer en ytterligare.

Gåsmamman

Ingen kan väl ha missat Gåsmamman vid detta laget.. En thriller serie med två säsonger, där det ena efter de andra byter av varandra i brutalitet. En stark serie som man följer slaviskt och väntar med stor förväntan på den tredje säsongen som sägs ha premiär nu i höst.

En serie utav filmer som utspelar sig på Gotland med Eva Röse i huvudrollen tillsammans med våran favorit Tobbe - Evas storebror i Eva & Adam. Även denna serien följer spåret kriminalare, bara att denna är aningen mildare än föregående. Påminner mycket om Beck och Wallander, bara att huvudpersonen är en kvinna inprincip.

svartsjön

En väldigt märklig, läskig och skum skräck-thriller serie. Rekommenderar er att inte kolla den sent på kvällen ensam, ni kommer vara rädda. Sen å andra sidan är jag lite mesig av mig när det gäller sådant, men ändå. Jag låg på helspänn hela tiden, blundade lite halvt och krossade Lucas arm. Men nu i efterhand så var den ju faktiskt inte sååå läskig. Men vad vet jag.. Se den, så får ni avgöra själva!

innan vi dör 

En serie som man kan relatera till så mycket då det känns så verkligt och riktigt. Allt detta sker vardagligen runt omkring oss, bara det att man inte tänker på de. Men när man väl tänker på det så blir det väldigt gripande och läskigt. Även detta är en drama-thriller med kända ansikten som Marie Richardson, Adam Pålsson och Magnus Krepper. Släng er in i den undre världen och följ vardagen med droger, maktkamper, poliser, infiltratörer och det starkaste av allt - familjeband, åtminstone åt ett håll. Bara släppts tio delar och en säsong två är väldigt oklart än så länge, men håller tummarna för en säsong två.

johan falk

Och sist men absolut inte minst, JOHAN FALK. Finns det någon som inte tycker om Johan Falk filmerna? Handen på hjärtat nu. Det är en serie med filmer och det är banne mig inte en enda en som är dålig. Självklart finns de dem som är bättre och sämre, men absolut inte någon som är dålig. Hur många gånger har man inte kollat om filmerna? Så många gånger att man snart kan replikerna utantill och man kan definitivt varenda scen. Med detta sagt tror jag inte dessa filmerna behöver någon vidare presentationen. Men för säkerhetsskull så är även detta en action/thriller/kriminalare med kungar som Joel Kinnaman, Jens Hultén, Mikael Tornving, Jakob Eklund, Meliz Karlge och massa massa fler såklart.

always be kind.

Gillar

Kommentarer