HÅRVÅRDSTIPS

TIPS, BEAUTYInnehåller affiliate-länkar

När det kommer till mitt hår vet jag knappt vart jag ska börja. Jag har i stort sett haft alla möjliga färger genom åren, allt från platina blond till svart och även lite morotsfärgat där emellan. Nu 27 år gammal har jag äntligen hittat färgen jag älskar, en balayage med min naturliga färg i botten och ljusare toner i resten av håret. Förutom denna galna berg-o-dalbanan med diverse olika färger hit och dit så har jag ju dessutom lockigt hår och då menar jag inte lite självfallet, utan LOCKIGT. Vilket givetvis har varit ett hatobjekt genom hela livet då jag fullständigt hatat mitt lockiga hår och alltid önskat mig platt. Även där har jag vuxit upp och älskar numera mitt lockiga hår, men tro mig när jag säger att lockigt hår är ingen enkel match. Det kräver en hel del jobb, men det får ett helt eget inlägg känner jag.

Sedan i mars har jag iallafall använt mig utav Olaplex schampo och balsam samt deras hårinpackning. Eftersom mitt hår var såpass skadat efter all färgning och användandet av plattången genom åren kändes det som en bra lösning. Kan verkligen säga att mitt hår känns så mycket bättre nu och jag är riktigt nöjd att jag kostade på mig de. Sedan har det även hjälpt väldigt mycket att jag i stort sett slutat helt och hållet att platta håret, för värmeverktyg är ju inte direkt hårets bästa vän. Speciellt inte om du har lockigt hår. De få gånger jag däremot vill ha platt hår så använder jag mig utav GHD Professional Hot Brush och den kan jag varmt rekommendera. Berättade för min frisör att jag använde mig utav den när jag var hos henne i mars och hon sa "det tror jag var en bra idé, för ditt hår ser så mycket friskare ut nu på bara 6 månader".

För att även behålla de kalla tonerna i mitt hår mellan frisörbesöken så investerade jag i schampo, balsam och serum från Kérastase Blond serien. Där är ju svårt att säga om de hjälpt, eftersom jag inte vet hur färgen skulle blivit om jag inte använde de. Tycker däremot att mitt hår har behållit sina kalla toner och antar att jag har de produkterna att tacka för de. Ett plus i kanten är även att det luktar fantastiskt gott och precis som hos frisören, så varje gång jag duschat med de känns de som man kommer direkt från frissan.

Schampot och balsamet brukar jag köra någon tvätt då och då emellan Olaplex för att få in båda i en rutin, serumet däremot kör jag efter varje tvätt. Detta eftersom de gör håret starkare, kontrollerar frissighet, är värmeskyddande till 230 grader och har UV-filter som skyddar håret mot daglig oxidering och föroreningspartiklar.

Och slutligen har vi håroljan från Keune, den gör håret silkeslent och glänsande. Älskar den! Inte för att jag kommer ihåg att ta olja efter varje tvätt, men när jag väl gör det så blir håret som en glänsande spegel.

Kan helt ärligt säga att det är dyra produkter och plånboken har svidit, men det är definitivt värt köpet. Produkterna håller dessutom länge då man inte behöver så mycket, har fortfarande kvar rätt mycket i mina Olaplex flaskor och då köpte jag dem i början på mars. Oljan har jag sjukt nog haft samma flaska i 2 år, men det kan ju också bero på att jag inte använder den lika flitigt.

always be kind.

Gillar

Kommentarer