FILMERNA NI BARA MÅSTE SE

TIPS, MOVIES

Med tanke på att midsommarkvällen spenderades hemma så passade det ju perfekt att se två nya filmer. Första filmen vi såg var denna.

Och HERREGUD säger jag, en ny favorit. Kan nog banne mig säga att det är den bästa filmen jag någonsin sett. Så jävla FET! Har ni inte sett den så sätter ni på den omedelbart, för det är inte en film man kan missa. Hade hört att det skulle vara den bästa Marvels filmen och ja det var de. Så mycket känslor och den går verkligen in på djupet, vet inte hur jag ska beskriva den för att få er att inse hur bra den är. Så ni måste helt enkelt se den själva.

Andra filmen vi såg var denna. Och jösses, en riktig gråtfilm. Har vuxit upp med Ted Gärdestads musik som ett minne, var ju bara 4 år gammal när han valde att avsluta sitt liv. Och det är väl inprincip det jag har vetat, har haft koll på hans låtar och vet att det var "han som hoppade framför tåget". Mer än så har jag faktiskt inte vetat, förutom att han var en stor person i Sverige på sin tid. Men efter att ha sett denna så har jag fått veta så mycket mer, som en riktigt bra historia lektion. Oavsett om ni har koll på vem han var eller inte så tycker jag det är en film ni bör se, för den visar inte bara vem just han var. Utan det visar även hur folk med psykisk ohälsa faktiskt kan må, trots att det inte alltid syns utåt. Samma sak här, se den för att förstå vad jag menar.

Något jag dessutom kom på i efterhand var ju att det var årsdag för hans bortgång, så kändes ju extra fint att kolla på den just då.

Båda filmerna får fullpott!


always be kind.

Gillar

Kommentarer