EN HELDAG INNE I BOSTON

DAILY, USA 2017

Har ju helt glömt bort att uppdatera om dagen inne i Boston dagen innan julafton, så får passa på att göra det nu innan man helt glömt bort vad man gjorde.. haha.

Boston är inte direkt en stad man kör bil i, det är något jag lärt mig i efterhand. Så förstår varför vi tog tåget in.. Vi tog iallafall tåget in till Copley Square och det gick så smidigt, tog inte alls lång tid. När vi kom ut på gatan så öste regnet ner och vårt paraply var sönder, så vi nästintill sprang in på Boston Public Library som låg precis bredvid tunnelbanan för att komma undan regnet. Väldigt fint inuti, men inte jätte mycket att se. Dock mysigt om man ska dit och sätta sig för att läsa, jobba lite med datorn eller liknande.

Vi envisades om att gå igenom stan istället för att ta tunnelbanan, det var en blöt historia. Och telefonen fick stanna i fickan, så blev tyvärr inga bilder ute i regnet alls. Tog lite värme pauser inne i olika butiker på vägen. Men första stället vi stannade lite längre för att äta på var Sal's Pizza mittemot Boston Common och det var en av de godaste pizzorna jag ätit, MUMS. Vi köpte bara varsin slice, men den var extremt stor och smakade helt fantastiskt.

Fortsatte sedan till Primark där vi nästintill spenderade två timmar för att undvika regnet och shoppa lite. Därefter tog vi varsin kaffe/varm choklad på Pret A Manger innan vi strosade runt på Quincy Market.

Vid denna tiden började det närma sig matchstart och vi var ganska sega efter gått runt i regnet hela dagen, så vi satte oss på Union Oyster House för att ta varsin öl innan vi gick till TD Garden. Det roliga med denna restaurangen är att den vunnit massa priser och är ett historiskt landmärke, de ni.

Något jag helt glömt bort sen sist jag var på en basket match i USA och helt glömt bort att kolla på biljetten var att man inte får ha med sig väskor eller påsar in. Och då vi shoppat en hel del på Primark hade vi en ganska så stor påse med oss till arenan och självklart har dem inga skåp man kan låsa in sakerna i. Deras svar var därför "det enda ni kan göra är att ta in på hotell". Vilken frisk människa bokar ett hotellrum för att lämna en påse från Primark? haha.

Som tur var hade vi stora fickor på jackorna. Så vi tog på oss det vi kunde ta på oss, såsom örhängen. Resten proppade vi fickorna med, såg helt förjävligt ut. Men det funkade. Dock var säkerhetsvakten lite fundersam men vi försökte förklara så vi skulle slippa slänga sakerna.

Matchen då?
Helt magiskt. Vilken känsla. Hade lätt kunnat gå på en NBA match i veckan, går inte att beskriva hur fräckt det är. Något som var mindre fräckt var att man som turist måste ha med sig sitt pass för att få dricka öl. Amerikanare kan nämligen inte läsa våra svenska körkort, vissa restauranger och affärer här i USA gör undantag. Men på TD Garden är det bara passet som gäller, annars får man sitta och sippa på en läsk eller vatten.

Sedan avslutades matchen tråkigt nog med att min telefon flög ner en rad med skärmen rätt ner i stengolvet och krossades. Tur man hade skyddsglas, för det var bara det som gick sönder och telefonen klarade sig utan en enda repa.
Phuw!

always be kind.

Gillar

Kommentarer