DAG TVÅ - ACHATA

KARPATHOS 2017

Redan samma dag som vi kom hade vi bestämt oss för att hyra moppe eller fyrhjuling så vi kunde ta oss till andra stränder runt om på ön. Och på planet ner hade jag suttit bredvid ett medelålders par som hade besökt Karpathos innan, så dem tipsade om en strand vi själva inte hade hittat när vi googlade. Anledning var väl till att den var gömd mellan två stora raviner. Så vi hyrde varsin moppe och gav oss iväg efter frukosten.

Vägen ner till stranden var helt magisk, världens slingrigaste väg. Men desto närmre man kom desto bättre såg man den lilla inhägnade stranden. Och desto längre ner man kom desto större blev de gigantiska bergen omkring den. Stranden ni absolut måste åka till om ni är i Karpathos är ingen mindre än Achata.

Redan när vi såg stranden insåg vi att denna dagen skulle bli magisk. Men efter lite upptäckande hittade vi både grottor, rev, klippor att hoppa ifrån och en gömd liten strand som man fick simma till. När vi fann de insåg vi att detta skulle bli värst ställe, den finaste platsen båda någonsin varit på.

Efter några timmar på stranden och helt lyckliga i kroppen efter att ha fått se allt detta fina åt vi en lättare lunch på Tavernan som låg på stranden innan vi åkte tillbaka till hotellet.

När vi kom tillbaka till hotellet la vi oss nere vid poolen och sov och drack strawberry daquires innan vi gick upp och gjorde oss iordning. Båda två var helt slut efter första heldagen i solen, så vi tog bara mopparna ner till hamnen och köpte med oss gyros tillbaka till hotellet. Satte oss på balkongen, åt gyros och spelade kort.

always be kind.

Gillar

Kommentarer