DAG TRE - LEFKOS

KARPATHOS 2017

Vi hade kollat upp redan innan vilka stränder som var värda att besöka och en av dem var Lefkos. Vi bor dock på västkusten och Lefkos ligger på östkusten, så det skulle ta oss nästan en timma med mopparna. Men det skulle ju såklart inte stoppa oss.

Rakt ner i mitten vid stranden ligger vårt hotell.

Vägarna här är både härliga och läskiga, det är världens skarpaste svängar, upp och ner om vartannat och oftast är vägarna lika breda som en bil nästintill. Men samtidigt är det härliga vägar att glida runt på när värmen fläktar mot ens kropp.

Lefkos var fint, men dock väldigt turistigt. Mycket barnfamiljer och ingen speciellt. Och då det var sand blev det ganska mycket skit i vattnet som fastnade i bikinin.

En blandning av knappt någon dricka, ingen mat och stark sol mådde jag inte speciellt bra denna dagen. Så låg under parasollet fram tills vi skulle ta oss tillbaka. Då de hade gått åtta timmar sen vi åt senast åkte vi direkt ner till hamnen för middag. Så det blev en tidig middag på italienska restaurangen UNO, där vi började med mozzarella sticks, pommes och friterad fetaost till förrätt. På tal om den friterade fetaosten, ni måste testa de när ni är i Grekland. Så fruktansvärt gott! Det serveras med honung och sesamfrön som topping, något av de godaste jag ätit.

always be kind.

Gillar

Kommentarer