CHICAGO-BOSTON-KÖPENHAMN-GÖTEBORG

MY AMERICAN LIFE, DAILY

Livet utan telefon har faktiskt varit ganska avslappnande.. 
Lite stressigt dock att resa i mer än 30 h hem till Sverige utan telefon. Du har noll koll på vad klockan är och när alla andra sitter och pillar med sina telefoner sitter jag och bara stirrar ut.. haha. Folk måste trott jag var knäpp. Första flyget från Chicago till Boston gick ganska snabbt, tog bara 2,5 h och jag sov nästan hela resan. Fick dock betala en hel del på flygplatsen för en extra incheckad väska, en carry on väska som inte ingår och även övervikt på båda väskorna.. Vilket flyt. Har alltid haft panik över att gå igenom säkerhetskontrollerna då jag är så osäker på att jag glömt något eller liknande. Och var speciellt livrädd när jag flög ensam från NY till Chicago när jag kom hit. Nu känns det hur lätt som helst.. Känner mig som värsta proffset när jag lägger i alla grejor i lådorna, håller koll på att man måste ta av sig skorna och sen går in och ställer mig direkt med fötterna isär och armarna upp i luften utan att dem behöver säga till mig.. haha. 

Väl framme i Boston var jag tvungen att hämta ut väskorna och checka in på nytt då det var olika flygbolag och att ta sig från terminal B till terminal E var ju inte de snabbaste man kunde göra. Tog det smarta valet att ha en bagagvagn då jag hade tre väskor och tur var väl de. För promenaden mellan terminalerna var på ungefär 20 minuter. Sen en ny incheckning, när jag bokade mitt flyg så betalade jag för extra bagage för jag redan visste att jag hade en tredje väska. Men när jag kommer fram så säger han att de inte är med, så får betala ytterligare. Så har alltså betalat mer än vad jag ska och måste därför mejla flygbolaget nu och överklaga, sämst. Efter världens längsta incheckning var det säkerhetskontroll igen, sen middag innan jag gick på flyget. 

Väl på flyget till Köpenhamn hade jag världens lyx, fick tre säten för mig själv. Så kunde alltså ligga ner och sova. Har dock svårt att sova överlag på flygplan, så sov väl ungefär en timma sammanlagt. Men hann kolla på Finding Dory och Mike and Dave needs wedding dates, som jag velat se ett tag. Hann även se nästan två filmer till, även fast flyget var snabbare än de skulle och var en halvtimma tidigare än beräknat. Hade även problem att sova då de var turbulent ganska ofta, så var tvungen att vakna och ta på mig bältet omvartannat. 

I Köpenhamn hade jag sen alltså 2,5 h innan mitt tåg till Göteborg skulle gå, så det var en ganska lång väntan utan något speciellt att göra. Och tio minuter innan mitt tåg ska gå ser jag på min biljett att jag råkat bokat samma tåg fast dagen innan, hur korkat? Tänkte att jag kanske kunde fjäska och fråga om jag kunde åka på den ändå om jag berättar vad som har hänt. Istället hinner tågkontrollanterna före och bötar mig på 1000 kr. Kan man ens ha så här mycket oflyt på så här kort tid? Allvarligt. Väl framme i Göteborg hämtade iallafall Lucas upp mig på centralen, så helt plötsligt kändes allt bra för stunden. Egentligen skulle det vara en överraskning, han trodde att han skulle hämta min mamma. Men i stundens hetta dagen innan så avslöjade jag den överraskningen. 

Nu har jag iallafall en tillfällig telefon utan fungerande hemknapp, ljud och kamera. Men det är bättre än inget och från och med idag har jag även ett sim-kort. Så behöver alltså inte leta wifi för att kontakta omvärlden. 

always be kind.

Gillar

Kommentarer