A REGULAR DAY

AUPAIR LIFE

Tänkte dela med mig lite av mina rutiner en vanlig dag, nu när dem är mer på riktigt.

6:15, 6:30, 6:45am ringer min klocka, men kommer inte ur sängen förrän 6:58 och klär på mig lite snabbt. Oftast slänger jag bara på mig löparbyxor och en t-shirt, är så kallt i mitt rum så snabbt på med varma kläder.

7:00am är jag uppe i köket för att börja med frukosten och lunchboxarna till killarna. Vi har en tavla i köket där det står vad dem ska ha till frukost, lunch och middag varje dag. Så när jag kommer upp kollar jag bara på tavlan vad dem ska ha så fixar jag det. Igår t ex Honey nut cheerios till frukost och Sunbutter & Jelly mackor (sunbutter är som peanut butter, men alltså inte med jordnötter då man inte får ha det i skolan) till det fick dem chips och russin till lunch.

7:15am kommer oftast killarna ner för att äta frukost. Lite olika när dem kommer ner, beroende på hur smidigt det går med väckningen. Mina värdföräldrar väcker alltid killarna då dem är hemma på morgonen, så dem har för det mesta ansvaret på morgonen över killarna och jag fixar mer med allt i köket.

7:30am brukar jag vara klart med allt jag behöver fixa, inklusive tömt diskmaskinen som jag brukar fixa på morgonen för att sen under morgonen och dagen kunna sätta in allt snabbt och smidigt. När jag fixat klart allt brukar jag ta något snabbt till frukost själv, medan killarna får lite tid att leka eller spela på ipaden innan vi måste åka till skolan.

7:50am sätter vi en timer på 10 minuter och när den ringer ska killarna plocka undan de dem håller på med, ta på sig skorna och ta sina lunchboxar.

8:10am måste vi senast sitta i bilen och åka till skolan för att hinna i tid. Som alltid med barn går det som en berg och dalbana, så vissa dagar går det hur smidigt som helst ut till bilen och ibland blir det en hel del tårar och skrik innan vi kommer ut till bilen.

8:20am är vi vid skolan för drop off. Hitintills har min värdmamma varit med alla gånger utom en på morgonen, då hon tar tåget alldeles intill skolan så är det enklast för henne att åka med oss varje morgon och släppa av killarna innan hon ska till jobbet. Så brukar bara stanna bilen utanför ingången så dem kan hoppa ut snabbt, så sköter min värdmamma allt därifrån. Dem dagarna min värdmamma jobbar hemifrån eller åker tidigare till jobbet får jag alltså lämna killarna själv. Då parkerar jag bilen och går sedan med dem inte till skolan och först lämnar Jack och sedan Henry.

9:00am är jag ledig, så då får jag helt enkelt göra vad jag vill. Oftast brukar jag inte ha ork till så mycket, så brukar antingen ta mig ut på en promenad, fixa lite här hemma eller kolla film/serier. Brukar även äta en mer ordentlig frukost eller rättare sagt något som jag är sugen på och som finns här hemma.

12:00/13:00pm brukar jag äta lunch, varierar väldigt mycket på hur humöret är. Ibland blir det bara frukt och ibland lagar jag något. Som igår när jag ville spara mig för tacosen blev det lite jordgubbar och nybakade croissanter med nutella.

3:00pm börjar jag jobba igen och då åker jag till skolan. Måndagar, onsdagar och fredagar hämtar jag båda killarna samtidigt vid 3:30. Tisdagar och torsdagar har Henry after school activites, så då hämtar jag Jack 3:30 och Henry 5:30 på tisdagar och 4:30 på torsdagar. Tiden där emellan så har jag och Jack hittills åkt hem och bara lekt lite innan vi måste åka tillbaka. Men ska se om jag kan leta upp något som man kan hitta på i närheten under tiden så man slipper åka hem och sen åka tillbaka.

4:00, 5:00, 6:00pm när vi är tillbaka hemma igen så spelar killarna antingen på ipaden, leker med något, kollar film eller något annat roligt. Nu när jag börjat komma in i de lite mer ska jag även kika på saker runt omkring som man kan hitta på fram tills det är dags för middag.

6:00pm brukar mina värdföräldrar komma hem från jobbet. Så då hjälper jag till med barnen fram tills middagen är klar och det är dags för att äta. Dagarna då jag har hand om kvällen så är det middag 6:15 för killarna, då jag fixar middagen. Annars brukar vi äta runt 7:30, eller så fort maten är klar. Men som igår stod ju jag för maten, så då hade jag den färdig när mina värdföräldrar kom hem.

6:30pm slutar jag, men brukar oftast äta middag tillsammans med familjen. Sen hänger jag kvar lite i köket och hjälper till att plocka undan och fixa med disken innan jag drar mig neråt och kollar film/serier innan läggdags.

​10:00-11:00pm ​brukar jag gå och lägga mig för att komma upp när klockan ringer nästa dag. Oftast brukar jag vara trött redan runt 8, men sen fastnar jag med serier eller någon film och kan inte slita mig därifrån förrän några timmar senare. 

Kvällarna då jag är ensam med killarna kan jag ta en annan dag.

always be kind.

Gillar

Kommentarer

??
,
Chips för killarna till lunch och crossianter med nutella till lunch för dig? Är du inte lite orolig över att gå upp i vikt där borta överlag, är inte maten i USA rätt fet, mkt halv fabrikat? Du som tränat mkt förr men nu verkar du slutat med det. Menar absolut inget illa, jag tycker du är väldigt vacker men oroar du dig inte över kost, träning mm??