DAG TVÅ - ACHATA

KARPATHOS 2017

Redan samma dag som vi kom hade vi bestämt oss för att hyra moppe eller fyrhjuling så vi kunde ta oss till andra stränder runt om på ön. Och på planet ner hade jag suttit bredvid ett medelålders par som hade besökt Karpathos innan, så dem tipsade om en strand vi själva inte hade hittat när vi googlade. Anledning var väl till att den var gömd mellan två stora raviner. Så vi hyrde varsin moppe och gav oss iväg efter frukosten.

Vägen ner till stranden var helt magisk, världens slingrigaste väg. Men desto närmre man kom desto bättre såg man den lilla inhägnade stranden. Och desto längre ner man kom desto större blev de gigantiska bergen omkring den. Stranden ni absolut måste åka till om ni är i Karpathos är ingen mindre än Achata.

Redan när vi såg stranden insåg vi att denna dagen skulle bli magisk. Men efter lite upptäckande hittade vi både grottor, rev, klippor att hoppa ifrån och en gömd liten strand som man fick simma till. När vi fann de insåg vi att detta skulle bli värst ställe, den finaste platsen båda någonsin varit på.

Efter några timmar på stranden och helt lyckliga i kroppen efter att ha fått se allt detta fina åt vi en lättare lunch på Tavernan som låg på stranden innan vi åkte tillbaka till hotellet.

När vi kom tillbaka till hotellet la vi oss nere vid poolen och sov och drack strawberry daquires innan vi gick upp och gjorde oss iordning. Båda två var helt slut efter första heldagen i solen, så vi tog bara mopparna ner till hamnen och köpte med oss gyros tillbaka till hotellet. Satte oss på balkongen, åt gyros och spelade kort.

always be kind.

Gillar

Kommentarer

KARPATHOS DAG ETT

DAILY, KARPATHOS 2017

Kikar in för att säga hej och ge er ett levnadstecken 👋🏼
De första dagarna här nu har jag bara njutit för fullt och gjort minsta lilla kraftansträngning. Försöker även undvika telefonen så mycket som möjligt, vilket har funkat fantastiskt bra. Men tänkte ta varje dag i varsitt inlägg, så ni inte missar hur underbart vi har de.

I torsdags körde Jocke oss till flygplatsen så vi var där vid 6, då vårt plan skulle lyfta 7.35. Passade på att käka frukost och växla pengar innan vi skulle vara vid gaten och för engångsskull lyfta vi tidigare än vad som var planerat.

Flygresan gick väldigt snabbt och smidigt förutom att mina öron höll på att explodera när vi skulle landa, det gjorde så ont och jag gjorde allt jag kunde för att undvika att börja gråta. Locket satt sen i ett bra tag, men smärtan bedövades lite när vi kom till hotellet. Vilket hotell, det bästa jag någonsin bott på. Inte konstigt att de är 5-stjärnigt.

När vi anlände till hotellet tog portiern emot våra väskor, som han sedan kom med till rummen när vi hunnit installera oss lite. I lobbyn fick man varsitt champagneglas med supergod juice och rummet var så fräscht med en dunder utsikt.

Efter några timmar utan mat och en dödshungrig Johanna, bytte vi bara snabbt om till badkläder och gick raka vägen ner till hotellets restaurang för lunch.

Då klockan redan var strax innan ett när vi var redo för solen valde vi att lägga oss vid poolen. Efter några timmar där gick vi upp och duscha, gjorde oss iordning och var redo för att ta en promenad till hamnen för att kika lite och äta middag.

Hamnade på en grekisk restaurang som hette Mesigios Taverna, är ni Karpathos måste ni dit och äta. Vi beställde in tzatziki och feta till förrätt och varsin souvlaki till varmrätt och h e r r e g u d va gott. Dit ska vi igen innan vi åker hem.

Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet, trötta efter en resdag. Bytte om till lite skönare kläder, satte oss på balkongen, spelade kort och drack vin. Vinet får man förresten gratis utav hotellet när man checkar in, lyx. Perfekt start på första dagen!

always be kind.

Gillar

Kommentarer